Twirlgroepen

Team

Twirlen is een showsport die een beetje op ritmische gymnastiek lijkt, alleen wordt er bij twirlen gebruikt gemaakt van een baton (stok). Het is eigenlijk een soort combinatie van turnen, ballet, ritmische gymnastiek en majorette.
Het is de bedoeling dat je op muziek bepaalde oefeningen doet, waarbij de baton steeds in beweging moet zijn.
Deze sport kan je als solist, duo of in een groep beoefenen. Bij Da Capo kun je ook komen twirlen, er zijn verschillende twirlgroepen.

Welke groepen zijn er allemaal:

Alle groepen zijn ingedeeld naar leeftijd en ervaring.

Groep F: Ensemble Juvenile (leeftijd 4 t/m 9 jaar)
De jongste leden starten in dit ensemble en dit is onze opleidingsgroep. Elke zaterdagochtend leren ze omgaan met muziek en dans en maken daarbij gebruik van de baton. Spelenderwijs studeren zij een show in op populaire muziek . De groep doet met de show een aantal keer per jaar mee aan wedstrijden, waarbij ze als geheel worden gejureerd.

Groep F

Groep E

Groep E: Smallteam Preteen (leeftijd 10 t/m 14 jaar)
Deze groep is de eerste stap na het Juvenile team. Wij werken met deze groep uiteraard ook aan de technieken, muzikaliteit, ritme, kracht en souplesse. Deze groep traint elke dinsdagavond en doen gemiddeld aan zo’n 4 a 6 wedstrijden per jaar mee.

Groep D: Twirlteam Preteen (leeftijd 10 t/m 14 jaar)
Deze groep bestaat uit ervaren meiden die bijna allemaal in de juvenile/opleidingsgroep zijn gestart en dus al enkele jaren met elkaar trainen en intussen ingespeeld zijn op elkaar. Wij werken met deze groep uiteraard ook aan de technieken en souplesse zodat het allemaal verwerkt kan worden in de show. Zij doen een show op verplichte muziek. Deze groep traint elke dinsdagavond en draait gemiddeld zo’n 4 a 6 wedstrijden per jaar.

Groep DGroep C

Groep C: Largeteam Preteen (leeftijd 8 t/m 20 jaar)
Deze groep bestaat uit alle leden van de juvenile, preteen en junior groepen. Deze groep is meer gericht op technieken en showmanship. Op zaterdagochtend wordt er gewerkt aan muzikaliteit, ritme, kracht en souplesse, dit alles met gebruik van de baton. Het einddoel is een show die geschikt is voor wedstrijden. Dit team draait gemiddeld 4 wedstrijden per jaar.

Groep B: Ensemble Junior (leeftijd 12 t/m 20 jaar)
Deze groep is de meest ervaren groep twirlers. Uiteraard werken wij ook met deze groep aan de technieken, muzikaliteit, ritme, kracht en souplesse. Dit gaat alleen in een sneller tempo en hoger niveau. Deze groep traint elke vrijdagavond en draait gemiddeld zo’n 6 a 8 wedstrijden per jaar.

Solisten en Duo’s (leeftijd vanaf 4 jaar)
Naast de groepen is het ook mogelijk om solistisch of als duo deel te nemen aan wedstrijden zoals bijv. 1 baton, 2 baton, duo twirling, Super X Strut, Kidstwirl, Dance twirl en Duo dance twirl.
Deelname aan een van deze onderdelen gaat altijd in overleg met de trainer.
Solist LisaSolist NickyDuo Renske-NinaSolist NoaDuo Nina-NoaSolist KellyDuo Lisa-NinaSolist Nina

 

Repetitie 
De repetities van de twirlgroepen zien er als volgt uit:

Small team Preeteen dinsdagavond van 18:30 tot 19:45 uur
Twirlteam Preeteen dinsdagavond van 18:30 tot 19:45 uur
Ensemble Junior vrijdagavond van 20:00 tot 21:00 uur
Solisten en Duo’s vrijdagavond van 18:00 tot 22:00 uur
Ensembe Juvenile zaterdagochtend van 09:30 tot 10:30 uur
Large team Preeteen zaterdagochtend van 09:30 tot 10:30 uur
Solisten en Duo’s zaterdagochtend van 10:30 tot 15:00 uur

Lid worden?
Heb je na deze informatie gelezen te hebben zin om ons in het echt te zien? Kom dan gezellig langs op een van de repetities. Je bent van harte welkom. De eerste 4 lessen zijn ook nog eens gratis!
Meer informatie: twirlen@dacapolisse.nl