Twirlgroepen

Twirlen is een showsport die een beetje op ritmische gymnastiek lijkt, alleen wordt er bij twirlen gebruikt gemaakt van een baton (stok). Het is eigenlijk een soort combinatie van turnen, ballet, ritmische gymnastiek en majorette.
Het is de bedoeling dat je op muziek bepaalde oefeningen doet, waarbij de baton steeds in beweging moet zijn. Deze sport kan je als solist, duo of in een groep beoefenen. Bij Da Capo kun je ook komen twirlen, er zijn verschillende twirlgroepen.

Welke groepen zijn er allemaal:
Alle groepen zijn ingedeeld naar leeftijd en ervaring.

Groep F: Preteen Ensemble  (leeftijd 4 t/m 13 jaar)
De jongste leden starten in dit team en dit is onze opleidingsgroep. Elke zaterdagochtend leren ze omgaan met muziek en dans en maken daarbij gebruik van de baton. Spelenderwijs studeren zij een show in op populaire muziek . De groep doet met de show een aantal keer per jaar mee aan wedstrijden, waarbij ze als geheel worden gejureerd.

Groep E: Junior Dance Team (leeftijd 8 t/m 18 jaar)
Deze groep is de eerste stap na het Junior Ensemble. Wij werken met deze groep uiteraard ook aan de technieken, muzikaliteit, ritme, kracht en souplesse. Deze groep traint elke zaterdag ochtend en doen gemiddeld aan zo’n 4 a 6 wedstrijden per jaar mee.

Groep D: Junior Ensemble (leeftijd 12 t/m 15 jaar) 

De groep meiden heeft al wat ervaring en trainen al een tijdje samen. Wij werken met de groep aan de technieken, muzikaliteit, ritme, kracht en souplesse. Deze groep traint op zaterdagochtend en draait al wat meer wedstrijden. 

Groep D: Senior Twirl Team (leeftijd vanaf 15 jaar)
Deze groep bestaat uit ervaren meiden die bijna allemaal in de juvenile/opleidingsgroep zijn gestart en dus al enkele jaren met elkaar trainen en intussen ingespeeld zijn op elkaar. Wij werken met deze groep uiteraard ook aan de technieken en souplesse zodat het allemaal verwerkt kan worden in de show. Zij doen een show op verplichte muziek. Deze groep traint elke dinsdagavond en draait gemiddeld zo’n 6 a 8 wedstrijden per jaar.

Groep C: Senior Large Team (leeftijd vanaf 13 jaar)
Deze groep bestaat uit alle leden van de Junior en Senior groepen. Deze groep is meer gericht op technieken en showmanship. Op dinsdagavond wordt er gewerkt aan muzikaliteit, ritme, kracht en souplesse, dit alles met gebruik van de baton. Het einddoel is een show die geschikt is voor wedstrijden. Dit team draait gemiddeld 4 wedstrijden per jaar.

Groep B: Senior Dance Team (leeftijd vanaf 13 jaar)
Deze groep is een groep twirlers met meer ervaring. Uiteraard werken wij ook met deze groep aan de technieken, muzikaliteit, ritme, kracht en souplesse. Dit gaat alleen in een sneller tempo en hoger niveau. Deze groep traint elke dinsdagavond en draait gemiddeld zo’n 6 a 8 wedstrijden per jaar. Dit team is in 2022 Nederlands Kampioen geworden!! 

Groep A: Senior Ensemble (leeftijd vanaf 16 jaar)
Deze groep is de meest ervaren groep twirlers. Uiteraard werken wij ook met deze groep aan de technieken, muzikaliteit, ritme, kracht en souplesse. Dit gaat alleen in een sneller tempo en hoger niveau. Deze groep traint elke vrijdagavond en draait gemiddeld zo’n 6 a 8 wedstrijden per jaar. Dit team heeft al aan meerdere NK deelgenomen en is meervoudig Nederlands Kampioen! 

Solisten en Duo’s (leeftijd vanaf 4 jaar)
Naast de groepen is het ook mogelijk om solistisch of als duo deel te nemen aan wedstrijden zoals bijv. 1 baton, 2 baton, duo twirling, Super X Strut, Kidstwirl, Dance twirl en Duo dance twirl.
Deelname aan een van deze onderdelen gaat altijd in overleg met de trainer.

Repetitie 
De repetities van de twirlgroepen zien er als volgt uit:

Senior Dance Team

dinsdagavond

van 18:30

tot

20:00

uur

Senior Twirl Team 

dinsdagavond

van 18:30

tot

20:00

uur

Senior Ensemble 

vrijdagavond

van 20:00

tot

21:00

uur

Solisten en Duo’s

vrijdagavond

van 18:00

tot

22:00

uur

Junior Ensemble  

zaterdagochtend

van 09:30

tot

10:30

uur

Junior Dance Team 

zaterdagochtend 

van 10.30 

tot 

11.30 

uur

Preteen Ensemble 

zaterdagochtend

van 09:30

tot

10:30

uur

Solisten en Duo’s

zaterdagochtend

van 10:30

tot

12:30

uur

Lid worden?
Heb je na deze informatie gelezen te hebben zin om ons in het echt te zien? Kom dan gezellig langs op een van de repetities. Je bent van harte welkom. De eerste 4 lessen zijn ook nog eens gratis!
Meer informatie: twirlen@dacapolisse.nl