Show- en marchingband

Naast de harmonie is de show- en marchingband de andere eindafdeling van Da Capo Lisse.
Als muziekkorps heeft onze show- en marchingband een duidelijk Engels georiënteerde stijl en brengt naast solide marsen zoals March Russian Soldiers en Everest ook lichter werk, zoals Rosenborg Castle of Why tell me why van Anita Meyer ten gehore. Door de samenstelling van de bezetting brengt de show- and marchingband deze muziek op geheel eigen wijze. Hierdoor weet ze tijdens optochten en parades in binnen- en buitenland een blijvende indruk achter te laten. Dit, gecombineerd met een strakke exercitie, geeft de show- en marchingband Da Capo een geheel eigen uitstraling. Deze exercitie is ook terug te vinden in de shows van de show- en marchingband.

Galashow
Na de successen van de vorige galashows, zoals “Music in full Colour” en “We are family” brengt de show- en marchingband sinds mei 2015 haar nieuwe galashow “Flowering the world” ten gehore. Met het thema van deze show zijn we dichtbij onze roots gebleven, we hebben ons laten inspireren door alle bollen- en bloemenvelden rondom Lisse en natuurlijk de Keukenhof. Het thema bloemen en de hierbij behorende grilligheden van de natuur zijn door René Leckie als een rode draad verwerkt in de showmuziek. Denk hierbij aan bekende nummers zoals: Rose Garden van Lynn Anderson, Fading like a Flower van Roxette, Rain down on Me van Kane en Le temp des Fleurs van Dalida.

“Flowering the World” is een galashow die past bij Da Capo en deze show zal zeker kleur geven aan een taptoe programma.

WMC
De show- en marchingband heeft diverse malen meegedaan met het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Zij deden in 2005 mee met het marsconcours en in 2009 met zowel de mars als de show .In 2013 werd deelgenomen aan het marsconcours en ook voor 2017 staat deelname aan het WMC weer op het programma.

Interesse om mee te spelen?
De show- en marchingband staat onder algehele muzikale leiding van Dirk Jan de Boer.
De slagwerk- en exercitie-instructie is in handen van Theo Pols.

De repetitie’s van de show- en marchingband zien er als volgt uit:
Maandagavond exercitie- en showrepetitie van 20:00 uur tot 22:00 uur (niet wekelijks)
Dinsdagavond muziekrepetitie in het clubgebouw ‘t Speelkwartier van 20:15 uur tot 22:15 uur

Voor meer informatie over de show- en marchingband kunt u mailen naar smb@dacapolisse.nl