Jong Da Capo

Jong Da Capo is ons opleidingsorkest dat bestaat uit jongeren tot 16 jaar die bij Da Capo muzieklessen volgen.
Deze groep krijgt, naast de wekelijkse muzieklessen, op vrijdagavond orkestrepetities onder leiding van onze deskundige dirigent Dirkjan de Boer.

dirkjan de boerDSC05009

Het doel is om jongeren te leren samen muziek te maken met de intentie om na het afronden van de lessen door te stromen naar een van de beide eindafdelingen. Ook zijn er regelmatig exercitierepetities waarbij geleerd wordt om in formatie te lopen en tegelijk te musiceren.

Omdat de eindafdelingen bij Da Capo een verschillend karakter hebben, komen deze beide aspecten terug in zowel het opleidingstraject en als de optredens. Hierbij kan men denken aan een rondgang door het dorp of een concert tijdens monumentendag etc.

In feite is Jong Da Capo een jonge harmonie en een show- and marchingband in n orkest, wat het tot een gevarieerd geheel maakt. De aanwezigheid van een opleidingsorkest is belangrijk voor een muziekvereniging, nieuwe leerlingen stromen aan de onderkant in en de ouderen schuiven door naar een van de eindafdelingen.
Hierdoor kunnen de jongere leden leren hoe het is om samen een muziekstuk te spelen, wat ook motiveert bij het volgen van de lessen.

Repetities:
Jong Da Capo repeteert op vrijdagavond van 18:30 uur tot 20:00 uur in ‘t Speelkwartier aan de Hannie Schaftlaan 1a in Lisse

Genteresseerd? Kom gerust eens kijken en luisteren.

Voor meer informatie over jong Da Capo kunt u mailen naar jongdacapo@dacapolisse.nl