Harmonie

De harmonie is een van de muzikale afdelingen van Da Capo.rene leckie
Onder leiding van een professionele dirigent, Rene Leckie, verzorgen wij vele concerten, waaronder grootse themaconcerten en vaste jaarlijkse concerten. De harmonie speelt een zeer uitgebreid en afwisselend repertoire en vermaakt hiermee allerlei muziekliefhebbers van jong tot oud. Momenteel bestaat ons orkest uit ongeveer 50 leden, die iedere donderdagavond van 20:00 tot 22:00 bij elkaar komen voor de repetitie.

 

De harmonie toegelicht
Een harmonie is een orkest met blaasinstrumenten en een slagwerksectie. De blaasinstrumenten zijn onder te verdelen in hout- en koperblazers. Deze combinatie geeft de harmonie haar kenmerkende warme karakter qua klank. Onder hout vindt u de piccolo, fluit, hobo klarinetten, saxofoons en de fagot. Binnen het koper bestaat de bezetting uit trompetten, trombones, hoorns, baritons en bassen.

Harmonie Da Capo 3

Samen muziek maken
Het woord harmonie zegt het al, het gaat om samen muziek maken. Als u het aan de leden van het orkest vraagt, dan zullen zij beamen dat samen muziek maken n van de mooiste dingen is die je kunt doen. Maar ook schuilt daarin de grootste uitdaging, naast de juiste noten kunnen spelen, is het vooral zaak goed te luisteren naar je mede-muzikanten, hierop inspelen, om zo samen tot de juiste balans en goed uitvoering te komen. Het muziek maken nemen we serieus, maar het mag ook best gezellig zijn. Zo organiseren we bijvoorbeeld repetitieweekenden, waar hard gewerkt wordt, maar ook veel ruimte is voor gezelligheid. Bij concerten wordt samen hard gewerkt voor een mooi resultaat, dit zorgt ook altijd voor verbondenheid en fijne gezamenlijke energie.

 

Divers repertoire
De harmonie beschikt over een zeer divers repertoire. Naast speciaal voor harmonie gecomponeerde stukken, spelen we ook arrangementen van onder bijvoorbeeld: bekende popmuziek, musicals, films, klassieke werken.
Van Deep Purple met een harde drumbeat tot de klassieke klanken van Vivaldi, alles komt op onze standaard.
Dit houdt het muziek maken interessant en spannend, maar ook voor de luisteraar bieden we zo een gevarieerd programma.

IMG_5814

Uitdagende concerten
Gemiddeld twee keer per jaar pakken we uit met een groots themaconcert. Zo gaven we in 2015 een spetterend Eftelingconcert waarin we samen met dans en theater in twee keer drie kwartier vrijwel alle muziek van de Efteling lieten langs komen, een waar spektakel. Eind januari 2016 verzorgden we samen met het koor “Route 66” en zangeres een groot winterconcert met onder andere liedjes uit de Disneyfilm “Frozen” en dat was ook nu weer een groot succes. Andere themaconcerten uit het verleden zijn onder andere georganiseerd rondom muziek uit musicals, films, landen, maar ook doen we aan uitwisselingen met andere orkesten of werken we samen met koren, bands en zangeressen. Naast externe locaties, zoals het Fioretticollege in Lisse, organiseren we ook concerten in ons eigen gezellige speelkwartier in de poelpolder in Lisse, maar ook is de harmonie van de partij bij verschillende jaarlijkse evenementen in Lisse, zoals: Koningsdag, herdenking en sinds kort de intro van de taptoe.

IMG_1725

Genteresseerd om mee te spelen?
Bespeel je een instrument binnen onze bezetting en wil je dat weer eens oppakken, of op zoek naar een nieuw of ander orkest en lijkt onze harmonie je wat? Je bent altijd welkom om eens een repetitie te komen meemaken op donderdagavond.

Meer informatie? Mail ons op harmonie@dacapolisse.nl