Da Capo Kids

Da Capo Music Kids is een project waarbij kinderen vanaf 7 jaar op een prikkelende en speelse manier in aanraking worden gebracht met de beginselen van muzikale vorming. Op scholen wordt, vaak door tijdgebrek, weinig tot geen aandacht besteed aan de muzikale vorming en daar brengt Da Capo vanaf nu verandering in!

Je start met muzieklessen op je eigen school. Je maakt kennis met allerlei vormen van muziek maken.
Maar het is niet alleen kijken, want er ligt van alles klaar; een saxofoon, een trompet, een bariton, een trommel en heel veel andere percussie (slagwerk)-instrumenten. Dat mag je allemaal zelf proberen!

Na de lessen kun je starten met Da Capo Music Kids! Dit is een serie van 9 lessen met algemene muzikale vorming. Je leert noten lezen, toonhoogtes, nootwaarden en dynamiek herkennen, blokfluit spelen en marcheren (lopen in de maat). Ook worden alle instrumenten besproken waar je uit kunt kiezen. Je leert er de belangrijkste dingen over en jij mag na negen weken kiezen op welk instrument jij verder wilt!
We sluiten de laatste les af met een concertje voor je ouders. Dan kun je laten zien en horen wat je al hebt geleerd.

Als je na Music Kids een instrument wilt gaan bespelen, dan kan je bij Da Capo op les. Je kiest een instrument, je krijgt speciale muziekles en je mag je instrument (in bruikleen) mee naar huis nemen.
Als je voldoende geleerd hebt, dan kan je beginnen met meespelen bij Jong Da Capo. Daar leer je om ook samen te spelen met andere kinderen.

Voor meer info mail naar: opleidingen@dacapolisse.nl